1000 post Terra – After Earth (2013) Film Online Subtitrat


Gen: Actiune, Aventura, SF
Producator(i): Gary Whitta, M. Night Shyamalan
IMDB: 4.9
Regia: M. Night Shyamalan
Actori: Jaden Smith, David Denman, Will Smith


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis 1000 post Terra – After Earth

O aterizare forțată îi aduce pe adolescentul Kitai Raige (Jaden Smith) și pe legendarul său tată, Cypher (Will Smith), pe Pământ, la 1.000 de ani după cataclismul care îi forțase pe oameni să-și părăsească planeta. Cypher fiind grav rănit, Kitai trebuie să pornească singur după ajutor, confruntându-se cu un teren necunoscut, specii modificate de animale, care stăpânesc în prezent planeta, și o creatură extraterestră, care a evadat în timpul aterizării forțate. Tatăl și fiul trebuie să învețe să conlucreze și să aibă încredere unul în celălalt dacă nu vor să-și rateze unica șansă de a se întoarce acasă.

În lumea cinefililor există două mari categorii: unii care judecă rațional și alții care judecă emoțional. Îmi place să cred că mă plasez undeva pe la mijloc: judec un film folosindu-mi rațiunea; dar țin cont aproape întotdeauna și de senzațiile pe care le trăiesc cu prilejul vizionării. Din acest motiv; consider că ”After Earth” este un film prost realizat; dar care izbutește în mod paradoxal să încânte prin suspans și prin substratul etico-motivațional care stă la baza poveștii sale. Interpretarea artei este în definitiv un act subiectiv și nu un simplu procedeu mecanic.

Scenariul filmului ”After Earth” este conceput simplist; probabil în lipsă de idei; iar clișeele sunt abundente. Ideea este însă bună; iar expediția tânărului Kitai pe planeta Pământ poate fi asemănată cu călătoria inițiatică a fiului de prinț din basmele copilăriei noastre; în care trebuie să-și înfrângă propriile temeri pentru a putea ajunge la destinație. Ceea ce m-a impresionat pe mine în mod deosebit este tensiunea latentă care se simte în aer pe tot parcursul filmului; stimulând mereu atenția spectatorului interesat să afle cum se va sfârși odiseea terestră a personajelor.